A kinézete miatt bírálják az új belga egészségügyi minisztert

2014/10/19. - írta: severus

Belgium új egészségügyi minisztere Maggie De Block. Eddig menekültügyért, bevándorlásért és társadalmi integrációért felelős államtitkárként tevékenykedett, orvosi diplomával is rendelkezik, 74%-os támogatással nevezték ki az Egészségügyi Minisztérium élére.

mg.jpg

A testsúlya miatt kritizálják.

Rengeteg ember értetlenkedik a kinevezése miatt, azt a kérdést feszegetik, hogyan lehet így hiteles?

Maggie De Block egy 2011-es nyilatkozatában elmondta, hogy túlsúlyosságának genetikai probléma az oka, amiről nem tehet, és sajnos nem tud mit kezdeni vele.

A kinézetére irányuló támadásokra a következőket mondta:

"Úgy gondolom, ezeknek a megjegyzéseknek nincs semmi értelmük. A kollégáim nem a fizikai megjelenésem alapján ítélnek meg, hanem értékelik a tudásomat és a szakértelmemet."

"Az előttünk álló 5 évben lehetőségük lesz, hogy bírálják, amit csinálok. De nem így, nem ilyen módon. Ezt nem fogadom el."

--------------------------

Személyes véleményem:

Senki sem tökéletes. Engem fel tud bosszantani az, ha egy túlsúlyos, vagy bármilyen testi "hibával" rendelkező embert megbélyegeznek. Egyáltalán kinek mi köze van hozzá, hogy hogyan néz ki? A kinevezése szakértelmet kíván meg, ami kétségtelenül meg van. Amit kritizálni lehet, az csak az lehet, hogy miként végzi a rábízott feladatot. Aki nem úgy néz ki, mint ahogyan a közösség nagy része elvárja, az már nem is lehet jó szakember?
Nálunk, Magyarországon még szinte sosem hallottam egy miniszteri kinevezésnél, hogy bírálták volna a külsejét. Pedig hány miniszter bebizonyította azt, hogy szart se ért ahhoz amit csinál? Vagy ezt el lehet nézni, mert pótol a külső megjelenés?

2014-ben még mindig ott tartunk, hogy sokkal jobban elismerjük azt, aki jól néz ki, de nem ért semmihez, mint azt, akinek valami testi "hibája" van, de a munkáját elvégzi.

Egy dologban azonban biztos vagyok. Ha véletlenül valaki úgy járna, vagy esetleg egy családtagja, hogy valami genetikai probléma miatt megváltozna a külseje, akkor fejben átértékelődnének a dolgok. Közelről megtapasztalva bizony egész másnak tűnne ez az egész.

SOK SIKERT KÍVÁNOK MAGGIE DE BLOCK-NAK A MUNKÁJÁHOZ!

-----------------------------

Néhány magyar kommentelő véleménye:

mdb.png

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dumavan.blog.hu/api/trackback/id/tr566807395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.19. 19:47:35

A miniszter politikus, azaz bárhogy nézhet ki, csak a politikai képessége számít.

habodo 2014.10.19. 19:58:17

Az, hogy genetikai s közrejátszik az elhízásában, az előfordulhat.
Na de attól még be kell vinni azt a nem kevés kalóriát, hogy ennyi zsírszövet képződhessen, nemde?

Auschwitz idején még nem létezett ilyen génhiba??

habodo 2014.10.19. 19:59:20

@maxval a bircaman: Politikai képessége lehet h megvan. A szakterületi tudása (egészséges életmód) viszont aligha.

Gyűrött Papír 2014.10.19. 20:24:42

Hogyan fog kiállni emberek százezrei elé, hogy táplálkozzanak egészségesen és mozogjanak rendszeresen!? Mennyire hiteles? Lehet ekézni, meg lehet, hogy igaza is van és tényleg genetikai _adottsága_ van a hízásra, de ő nem túlsúlyos és nem kövér, hanem extrém módon elhízott.
A viccesen bántó és bántó megítélés nekem sem tetszik, de szerintem itt nem egy elkerülhetetlen kényszerpályán mozgó elhízásról van szó.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2014.10.19. 20:31:13

most ez fel lett fújva, szvsz. soha többé nem fogunk hallani róla, meg az "európai egészségügyi politikájáról"

Fluoro 2014.10.19. 20:41:43

Szerintem is lehetne valahogy kezelni ezt az elhízást, csak akarnia kéne. Még pajzsmirigy probléma mellett is lehet fogyni, de 10-20 kiló plusznál észbe kéne kapni, minimum szinten tartani, és nem 60-70 kiló túlsúlynál sajnálkozni! Csak utána kéne járni, időt és energiát belefektetni! Ő ezt úgy néz ki, nem tette meg, tehát az ismeretei mégis hiányosak az egészséges életmódról, vagy annak helyreállításáról...

conchita wurst 2014.10.19. 21:04:45

a miniszteri pozició nem szakemberi pozició, hanem politikai.

szvsz, és ezzel nem kell egyetérteni, a politika eladási, selling szakma, ahol a jó megjelenés alap, ez persze azért kompenzálható, nem azt jelenti hogy mindenkinek pálcikaembernek kell lennie.

Phteven 2014.10.19. 21:22:50

Felőlem lehetne neki három lába is, ha jól végzi a dolgát.

232323 2014.10.19. 23:41:53

Hiteltelen az egész n... sertés.

Röff, röff!

Ilyen genetikailag, majd kinövi, meg különben is erősek a csontjai... bla bla. Akarni kéne csak... jobban mint a lekváros fánkot. :)

Beer Monster 2014.10.19. 23:44:48

Nem jut eszembe semmilyen gondolat, annyira megijedtem, amikor a kép megjelent.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.19. 23:54:58

Mint ahogy az antifasiszta ingatlanügynöknek is tekintettel kell lennie a rászista ingatlankeresőkre, úgy az egészségügyi miniszternél sem árt, ha nem kövér, nem dohányzik, és nem baszik be minden este kannás bortól.

Ennek semmi köze a toleranciához. Aki beszédhibás, ne menjen szóvivőnek. Nincs semmi baj, senki nem rekeszti ki, de untauglich erre a szakmára.

Gondolom, egy suk-sükölő, igazi türhő műveletlen bunkót a "toleráns oldal" sem szeretne kulturális miniszternek, hiába remek vezető. Erről van szó itt is.

Ha a népnek ennyire nem teszik a miniszter, akkor nem a népet kell lecserélni, hanem a minisztert.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.19. 23:59:53

Nálunk például ott volt a szadeszos-dohányos Molnár, aki ezzel a két tulajdonságával rögtön elfogadhatatlan volt indulásból az ország háromnegyedének.

Egy ilyen ember megvan lőve, hiába a fasza filozófia az emberek egyenlőségéről és hasonló lilaködös marhaságokról.

Beer Monster 2014.10.20. 00:03:26

Egészségügyi? De hiszen még sosem volt egy hetet síelni, nem úszott le ötszáz métert, életében nem mászott fára gyümölcsért, nem jár kirándulni, teniszezni, pingpongozni, nem szokott evezni a tavon, vagy kutyát sétáltatni az erdőben, és nem ismeri a jelentését annak a kifejezésnek, hogy életmód. Mennyi iró- és étkezőasztalnál eltöltött időbe telhetett ide eljutni.

Kezdenek újra forogni a fogaskerekek az agyamban, egyelőre csak micimackó-logikával nem értem, ha valaki nem eszik meg legalább száz kilót, akkor hogyan lesz száz kiló? Ja, hogy genetika.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.20. 00:11:57

Én például maximális tisztelője vagyok azoknak a mozgáskorlátozottaknak, akik emberfeletti erőt megmozgatva űznek valamilyen sportot, vagy akár csak a hétköznapi ügyek vitelébe tesznek bele hatalmas energiát.

De amikor már ott tart ez az egész, hogy féllábú futók indulnak a kétlábúak között olyan kiegészítővel, ami legalábbis felveti a gyanúját annak, hogy egyenesen jobb, mint az igazi láb, ott valami már el van kúrva, méghozzá klasszikusan szélsőliberális módon.

Sok helyen már formális vagy informális kvóta van a női politikusok számára (persze a férfiakéra nincs, női többség az lehet!).

Talán még megérjük, hogy Szélső-Libériában a kövéreknek is lesz egy kvótájuk, és a kormányban mindig lennie kell majd legalább egy kövér négerzsidócigány nőnek.

jawache 2014.10.20. 05:50:43

stupidbadmemes.files.wordpress.com/2014/01/calories-and-genetics.jpg

Ismerek hasonló genetikai problémával küszködő embert. 30 évvel ezelőtt rájött, hogy kezdenie kéne valamit magával. futott, rögbizett és ma félmaratonokat teljesít. Persze, nem egy Adonis, de teljesen normális, sportos alkata van.
A hitelesség igénye pedig nem egy ma született elvárás. 'Vizet prédikál és bort iszik.'

nitro1 2014.10.20. 11:01:11

Jaja, ha mondjuk pénzügyminiszter lenne, senkit nem érdekelne, hogy így néz ki, és bocsánat , nem szándékos a szóvicc, de így nincs semmi súlya a mondanivalójának a témában.

Beer Monster 2014.10.23. 00:37:15

@nitro1: Hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon, véleményem szerint legjobb lenne őt kinevezni élelmezésügyi miniszternek.
süti beállítások módosítása