De Block

2015/12/03. - írta: severus

Maggie De Block már egy 2014-es bejegyzésben szerepelt a blogon, mert kapott hideget-meleget, miután ő lett az új belga egészségügyi miniszter. A magyar kommentelők és megmondóemberek természetesen már akkor is megcsillogtatták az intelligenciájukat, de ami most történt, az simán überelte az eddigieket.

maggie_de_block_3040063b.jpg

Rohamosan terjedt az a kamuhír, hogy Maggie De Block bírálja a magyarok étkezési szokásait, és hangoztatja, hogy milyen egészségtelenül élnek. A trolloknak, taknyos kommenthuszároknak és a frusztrált proliknak több se kellett ahhoz, hogy mindenféle bizonyíték nélkül teljesen elfogadják amit eléjük raktak, tényként kezeljék, és végre jól kioszthassák a belga egészségügyi minisztert, ami kb. annyiból állt, hogy "ez a dagadt disznó nehogy már megmondja nekünk, magyaroknak, hogy mit csináljunk."

A médiumok imádják ezeket a játszmákat, néhány ezer lájkért és a statisztikájuk javításáért élvezettel szállnak be a "háborúba", olyan oldalak, amik naponta befolyásolják az emberek véleményét, viselkedését.

A mai társadalomban, főleg amelyik annyira igénytelen, mint a magyar, a teljesítmény és a szakértelem csak sokadrangú dolog. A lényeg a jó kiállás, a kifogástalan arc, a sportos test, vagy épp a megnyerő kisugárzás. 
Ezért is gondolják úgy, hogy az nem lehet jó egészségügyi miniszter, aki kövér, mert az "hiteltelen".

Bámulatos, hogy ez a nyomorult ország az idő múlásával csak butább és butább lesz. Nyomorult, mert egyszerűen képtelenek vagyunk felnőni. A mi kis saját kormányunk szarba sem néz, úgy ráncigálja a saját népét, mintha egy neveletlen gyereket kellene megtanítani a viselkedésre. Itt nem hozza lázba az embereket az, hogy kormánybarát üzletemberek milliárdokat kapnak és szórnak el, nem zavarja, hogy egyes politikusok azért vétózzák meg az éhezést felszámoló programot, mert azt épp az ellenzék nyújtotta be, és sok más botrány, amivel tele a padlás, de nem érdekli az embereket.

Mintha itthon minden a legnagyobb rendben lenne. Kitalációkra építünk, mert a valóság már egyre jobban fáj, és senkinek nincs energiája vele foglalkozni.

Mert ez az eset is azt bizonyítja, hogy a magyar embert nem érdekli az igazság. Nem érdekli, hogy az illető jól végzi a munkáját, hogy már jó ideje orvos és nem valami üzletember, aki nem ért hozzá. Ami nagy érdeklődésnek örvend, az a feltétel nélküli gyalázkodás.

De Block egyébként háromszor tett említést a magyarokról, mindháromszor pozitívan nyilatkozott. Amikor beléptünk az EU-ba, amikor hamisított gyógyszerek elleni együttműködésben vettünk részt, vagy épp amikor a menekültekről beszélt, akik nem akarnak Magyarországon maradni, hanem tovább akarnak menni.

És mi van a magyarok egészségével? Ha De Block tényleg kimondta volna a szájába adott szavakat?
Akkor talán nem lett volna igaza? Hmm......

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dumavan.blog.hu/api/trackback/id/tr418135962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2015.12.03. 16:15:49

Kedves poszter, neked egyébként mi bajod van, hogy így fröcsögsz? Sportolj, sörözz, olvass egy jó könyvet, lazulj le, mert a szívedre húzódik, és kész az infarktus. Vicces egyébként, amikor nyálspriccelő gyűlölettel kel ki valaki a gyűlölet ellen. Öngól, gondolkozz kicsit.

tralalala 2015.12.03. 16:53:02

"A mai társadalomban, főleg amelyik annyira igénytelen, mint a magyar, a teljesítmény és a szakértelem csak sokadrangú dolog. "

Tényleg, melyik országban lett színészből elnök?

Advanced Flight 2015.12.03. 16:54:42

mindenféle bizonyíték nélkül teljesen elfogadják amit eléjük raktak,

Te minden egyes újsághírt személyesen ellenőrzöl? A párizsi robbantást azért elhitted a netnek, vagy kiutaztál a helyszínre meggyőződni?

A másik: ha tényleg bírálta a magyarok egészségtelenségét, az igenis nevetséges és hiteltelen egy ilyen dagadék szájából. Tudod, mintha Lázár Janó akarna téged kioktatni, hogy hogyan oszd be a minimálbéres fizetésedet. Elfogadnád tőle a kioktatást, ha mondjuk egyébként igaza lenne?

megint 2015.12.03. 17:51:37

Nem tudom, ha én fogyni szeretnék akkor nem biztos, hogy öt kérdezném meg. Nem azért mert mert bármi bajom van vele, hanem mert nem hiteles. Persze ha valami betegség van a háttérben akkor bocsánat.

Pipas 2015.12.03. 18:20:53

"Mert ez az eset is azt bizonyítja, hogy a magyar embert nem érdekli az igazság. "

Ne legyél már rasszista!

Old Shatterhand is Dead 2015.12.03. 18:40:55

@para_noir: semmi baja nincs. Leirja azt, ami teljesen nyilvanvalo. Egy frusztralt, gyulolkodo, binaris gondolkodasu manipulalt buta prolik orszaga vagyunk.

Szar erzes? Ja, az. Igaz? Sajnos kurvara az.
Bekepzelt, hozongo, gyulolkodo senkik ugatnak hallatjak a hangukat orditanak le mindenkit es tapsolnak azoknal, akik droton rangatjak oket.

Old Shatterhand is Dead 2015.12.03. 18:43:55

@Advanced Flight: cicabogar, meg tegnap elott, amikor ez a fekalialavina elindult magyarul es angolul rakerestem erre a hirre a neten. Semmit nem talaltam.
Kb 2 perc volt az egesz.
Rohadtiul leszakadt volna a tibi atyas pocegodor huszaroknak ugyanezt megtenni, igaz?

2015.12.03. 19:04:31

Ha az amerikaiaknak bedobsz egy alhirt, hogy egy sarga, szetrohadt fogazatu brit valaki kritizalja az amerikaiak szajhigieniajat, akkor ugyanigy ugrani fognak ra. Mert nekik egy volt gyarmattarto ne szoljon be, raadasul a britek koztudottan rossz fogakkal rendelkeznek. Sztereotipia, de ez van a USA-ben.

Lehetett egy nagyot magyarozni, lehetett egyet okadni. Egeszsegedre!

Az, hogy a miniszter orvos, az szep dolog, de egyszeruen kover. Es ha egy kover ember szajaba adnak egy masokat egeszsegtelenseguk miatt fikazo alhirt, akkor nyilvan szamitani fog a megtamadottaknak, hogy hogyan nez ki az illeto.
Dohanyzo tudogyogyaszt is elzavarja a faszba a dohanyos, ha osztja az eszt neki.
Tudom, alhir...

A jo kiallas mindenutt fontos, amerikai elnokvalasztasi kampanyban az ellenfelet szenilis oregembernek beallitani, logo tokajara utalni is teljesen rendben van. A kulso, egeszseg fontos az embereknek.
Lehet jo egeszsegugyi miniszter egy betegesen elhizott ember (harcol koltsegvetesi forrasokert, jol iranyit, szervez), de ha masokat kritizal egeszsegtelen eletmodjuk miatt (akar egy alhirben is), akkor tenyleg hiteltelen lesz.

Holnaptol en is alhireket fogok gyartani. Lehet, hogy paran meg fognak sertodni :P mert az alhir utani frocsogve duhongoket le fogom oltani. Hurra, milyen felnottes szorakozas! Ja, nem is.

Advanced Flight 2015.12.03. 19:34:31

@Old Shatterhand is Dead: rakerestem erre a hirre a neten. Semmit nem talaltam.

Hát igen, ami nincs a neten, az nem is létezik :-) Ez igazán remek újságírói alapvetés :-)

Leylandi 2015.12.03. 19:59:52

Tibi atya VICCEL. Face-oldala egy VICCOLDAL.
Ez kábé olyan, mint a Hírcsárdá-t leoltani... NOOORMÁLIS???
Meg persze gondolom, a blogger anno büszkén hirdette, hogy ő is sárliebdó, amikor az iszlámon poénkodtak. Mert azt szabad, egy milliárdos közösségből viccet csinálni. De belgán viccelődni már antihumanista dolog, mert az a mi kutyánk kölyke, a libbantak lelkiismerete meg szelektív.
Duma, az tényleg van, ha értelme nincs is. Újabb bérblog. 12 egy tucat. Ugorjunk.

Jossarian 2015.12.03. 20:33:26

Itt a hir az, hogy egy zsirdiszno egeszsegugyi miniszter. Ha ez nem szurja a szemed akko egy idiota droid vagy es megerdemled a szanalmas sorsodat. Ha meg igen, akkor troll vagy mint en! :-) Atjott???

micsoda? 2015.12.03. 20:59:40

@Old Shatterhand is Dead: Igazat adok.

Ahogy a hírekben hallottam közkedvelt az egészségügyi miniszter, valószínű nem a formája miatt. Mi még ott tartunk, hogy első a forma. Itthon egy Tóth Vera soha nem lehetne Adele.
Micsoda ostoba gondolat, hogy az akit ilyen termettel áldott meg a teremtő, miniszterként másokat kritizál ugyanezért.
Bízom benne, hogy arrafelé nem él az a mondás, hogy "betyárból lesz a legjobb pandúr":)

BéLóg 2015.12.03. 21:43:51

@Old Shatterhand is Dead: Azt ugye tudod hogy -- ellentétben az Index minden sugalmazásától, Tibi "atya" nem pap és ezért "hívei" sincsenek. De ez ne zavarjon. Ahogy mások írták, legközelebb akadj ki egy Hírcsára híren, az is nagyjából ennyit ér.

Nemfajtalan srác 2015.12.03. 21:57:22

Ki ez a Maggie? Róla nevezték el a leveskockát?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.12.04. 05:44:56

@Jossarian: baromarc! Ilyen mértékű elhízást leginkább hormonális problémák, pajzsmirigy rendellenesség szokott okozni.

macihagyma 2015.12.04. 06:34:08

A jó édes egyenesági nőnemű felmenőd igénytelen meg a fajtád.

vNHM 2015.12.04. 06:44:43

Persze te rogton atlattal a trukkon es tudtad mi a palya, igaz buzi gyerek? Miert nem irtad meg ezt a szart AZ nap, miert akkor mikor a 444 es az index benyogte a frankot? Szerencsetlen utan bofoges amit csinaltal, szetfikaztad a magyarokat egy belga zsirdiszno miatt! Gratulalok!
Azert nem erdekelt senkit a hir igazsagtartalma, mert mar mindenki hozzaszokott es kurvara unja a brusszeli kettos mercet. Ezert siman benyalta mindenki h a zsirdiszno kepes erre. Es tudod, barhogy veded hiteltelen a diszno ugy orvoskent, mint eu miniszterkent. Es igen, leszarom h pajzsmirigy miatt vagy a steak-ek miatt ilyen kurva kovet.
Szevasz!

midnight coder 2015.12.04. 07:14:35

Mondjuk az egészséges táplálkozás/életmód erőltetése igazából színtiszta áldozathibáztatás az egészségipar részéről. Kb. olyami, mint ha a rendőr azt mondaná a nőknek, hogy igazából nem kellene kimenniük férfi kísérők nélkül az utcára fényes nappal sem, és akkor nem erőszakolnák meg őket.

Az már más kérdés, hogy ez a csaj - aki látványosan szintén ennek az áldozata - szintén bedől az agitpropnak, és lelkesen terjeszti azt. Kb. olyasmi ez, mintha a sárga csillagot viselő zsidók terjesztenék az eszmét a nácizmus hasznosságáról.

midnight coder 2015.12.04. 07:22:03

@midnight coder: Szerk. A végét nem olvastam el a postnak - igazából csak a melóhelyemen olvastam bele, aztán beírtam ami akkor eszembe jutott a dologról. Ha kamuhír, akkor a második bekezdés törlendő. Persze az egy kérdés, hogy az átlagpolgár mennyire tudja eldönteni egy hírről hogy mennyire kamu. Kis hazánkban az átlagpolgár legfeljebb ha angolul ért, így ha gyaníthatóan nem angol nyelvű médiában jelenik meg a megszólalás, akkor esélye sincs utánanézni. De őszintén szólva, egy-egy indexes cikk esetén is csak néha szoktam utánanézni a külföldi forrásoknak. És persze a külföldi sajtó is hazudhat - és teszi is.

Leylandi 2015.12.04. 07:51:10

@Hóhér az utolsó barátod: te viszont tudatlan vagy.
Egy olyan jómódú embernek, mint egy belga miniszter, aki alatt ráadásul ott a teljes egészségügy, módja lett volna rá, hogy megműttesse magát, és ne legyen legalább ENNYIRE kövér!
en.wikipedia.org/wiki/Gastric_bypass_surgery

Versenycsiga 2015.12.04. 07:57:01

Esetleg édesanyád a frusztrált proli. Mintha ti nem fosnátok tele a netet hazugságokkal, főleg menekülttémában. Mesélj, augusztusban mennyi majom posztolt a szegény menekültekről, Párizs óta viszont kussoltok.
Esetleg Brüsszel is tehet róla, ha valaki zsigerből felkúrja az agyát, mióta megy ez a migránsőrület, azóta Magyarország állandóan basztatva van. Tehát nem kell csodálkozni, te fasz.

magyar anya 2015.12.04. 08:28:14

Idióta a kedves blogger. Egy aljafajta.

♔bаtyu♔ 2015.12.04. 09:10:41

Ugye milyen felháborító, amikor a a kommentelők csúsztatnak, tények hiányában, vagy éppen birtokában hazudnak?

Csak a mai kínálatból legalább 3 cikket lehetne citálni az index kínálatából, ahol megállna ez a vád. Mit gondolsz, miért van a ballib médiának híre? Fél éve hazudják menekülteknek a bevándorlókat, talán te is, holott tudod, hogy nem menekültek, hanem bevándorlók, ha a tényt megvakarod, akkor a hazai "szélsőjobb" annyi, hogy nem az EU-ban, vagy a NATO-ban gondolkodik, de sokszor elég ehhez az is, ha egy magyar zászló van a kezében.

Szóval problémázásod ezen a felületen kurvára nevetséges.

♔bаtyu♔ 2015.12.04. 09:12:12

@tralalala: Igen, megnézném pld. Izraelt úgy, hogy leszakítjuk a világ emlőiről.

♔bаtyu♔ 2015.12.04. 09:16:00

@vNHM: Az a helyzet, hogy az összes nyugati ország libsi vezetője már rutinszerűen rúg bele Magyarországba csak azért, mert kormánya nem a libsik cselédje, van valamiféle önálló gazdaságpolitikája.

Ezért a magyar népnek már rutinszerűen mindenki gyanús, aki odaátról megszólal.

Void Bunkoid 2015.12.04. 09:29:09

A kedves cikkírónak mi baja van azzal, hogy az emberek ismeretlen embereket a külsejük alapján ítélnek meg?

Mindenki így csinálja. Még az állatok is.

Amíg nem tudsz semmit a másikról, egyedül a kilállása/kinézete alapján döntöd el, hogy elég impresszív vagy megnyerő-e ahhoz, hogy szóba állj vele/higgy neki, vagy sem.

Pontosan ugyanilyen okokból van szép sörénye a hímoroszlánnak, díszes tollazata a paradicsommadár-kakasnak, és ugyanilyen okok miatt szoktak a pénzügyekkel foglalkozó emberek (biztosítási ügynök, pénzügyi tanácsadó, bankár, etc) iszonyúan kinyalva, öltönyben, gyönyröű bőrmappával megjelenni, és ugyanezért szoktak HR-es nek modell alkatú cicababákat alkalmazni.

Mert a modellalkatú cicababa, és a megnyerő, elegáns, drága cuccokba öltöztetett fiatalember első blikkre jóval bizalomgerjesztőbb, és megnyerőbb, mint a negyvenes-ötvenes érettségi elnöknek kinéző szigorú tekintetű néni, vagy egy zsebesgatyás-aldisszatyros hajléktalan kinézetű "bankár".ű

tralalala 2015.12.04. 09:40:10

@micsoda?: "Mi még ott tartunk, hogy első a forma."

Gondolom az Orbánt pocakos minidúcse cigány focihuszározó trollokat is jól leoltottad a múltkor, csak elfelejtetted kirakni.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.12.04. 14:11:57

@Leylandi: személyesen ismerek embert akinek ugyajez a proboémàja és nem tudnak segíteni rajta .

BéLóg 2015.12.04. 20:51:07

Nahát!
www.youtube.com/watch?v=3lfTgCV7EYQ
nem egy gecti (sic) nép a magyar? Képesek döglött békával, kopasszal, sükettel, sántával, némával kutyával, egérrel, denevérrel EGYSZERRE viccelődni.
Ráadásul még GYEREKEKNEK is tanítjuk ezt az aljas szemléletet!
Éghet a pofánkról a bőr most Brüsszelben, nem gondoljátok?

Leylandi 2015.12.04. 21:22:31

@Hóhér az utolsó barátod: oké, sztem hagyjuk a mellébeszélést. Ezt találtam a neten:
www.fogyasmutettel.hu/
Márpedig ha itthon működik (klubjuk is van), akkor tán Belgiumban is, sőt.

BéLóg 2015.12.05. 17:27:34

Tibi gatya, aki annyira imád kekeckedni, most lehet hogy LEVETTE az egyik legjobb viccét a fészbúkról? Mert az Indexről már nem lehet odaugrani a hivtkozásra mondván hogy bejegyzést eltávolították.
Vagy Cukorhegy úr tette ezt vele?
Jó lenne ha valaki kisegítene ezügyben.

BéLóg 2015.12.05. 21:35:32

Nakérem. Az nem derül ki hogy miért is tűnt el a cikk, de Tibi gatya kommentárját azért közreadom:

"...Tekintsük hivatalosan is elismertnek a tényt, hogy a belga egészségügyi miniszter sosem mondott rólunk ilyesmit! Mikor kitettem a poént, már napok óta többen tényként osztották meg, így hitelesnek tűnt. Nem hittem volna, hogy ilyesmit írok valaha, de köszönöm a 444-nek az alapos utánajárást és egyúttal mélységes undoromat fejezem ki az Index iránt, aki egyből engem tett felelőssé az álhírért.
Egyáltalán nem tőlem származik a hír, de mivel a képemmel nyomatták a cikket, biztosan többen klikkelnek majd.
Mindig aktuális eseményekre reflektálok a magam módján, és ez nem fog változni ezután sem. Mivel nem hírközlő médium vagyok, nem tudok egyesével utánajárni minden aktuális esemény forrásának, tekintve hogy esetenként (mint most is) alaposabb újságírói munkát igényel, mint a google. Ne feledjétek, a poszt kitételekor még csak a kamuhír keringett, a valóságra utána derült fény, hála a 444-nek, tehát a google-be beírva is csak pár oldal tényként kezelt cikkéig jutottam.
Ennek tükrében - bár kafkai maga a szituáció is - megkérem minden követőmet, hogy ne kezeljék az oldal poénjait hírekként, hacsak nem kocsmákról vagy bulikról van szó!
Ne hajtsák végre kérem az alábbi, oldalam által propagált tevékenységeket sem:
ne próbáljanak szeretteikből pálinkát főzni ha magas a cukruk, ne öljék meg felebarátaikat ha nyersen fogyasztanak gyümölcsöket (érjék be egy kiadós veszekedéssel), ne rendeljenek Kínából új májat Ebay-en, ne próbáljanak az oldal szövegeivel csajozni, ne hatoljanak be áruházakba azzal a céllal, hogy lekvárrakományokat tegyenek földdel egyenlővé és diákhitelből is csak akkor piáljanak, ha mellette olyan veszélyes sportokat űznek, ahol a sportolók átlag életkora nem éri el a 25-öt, amit inkább szintén ne!
Kedves Maggie!
Ezúton szeretném kifejezni bocsánatkérésemet a félreértésért, nekem nincs a súlyával bajom. Az egészség kérdése már más tészta! Ha erre jár, beugorhatna hozzám, hogy elbeszélgessünk róla egy üveg pálinka felett.
Maggie De Block
Dear Maggie,
Let me express my sinceremost apologies for the inconvenience and misunderstanding, I assure you I do not have the least concern about your weight. Health however, is a different matter, we could discuss it in the presence of a bottle of Pálinka...."

Eredetiben pedig:
www.facebook.com/tibiatya/posts/791974974276132

BéLóg 2015.12.05. 22:12:44

...és a folytatás, már csak eredetiben.
A kommentek közt szerepel, miért is vette le Tibi gatya a képet a fészbúkjáról.

www.facebook.com/tibiatya/photos/a.191488314324804.47864.185770441563258/791837777623185/?type=3
süti beállítások módosítása