Szulejmán, mi lesz velünk nélküled?

2014/10/04. - írta: severus

Én azon csodálkozom, hogy még mindig van aki csodálkozik, hogy a nép mennyire le tud süllyedni. Évek óta ez a tendencia, értelmi fejlődésnek a halvány reménysugara sem látszik, szóval nem is értem, miféle reményeket fűznek egyes önjelölt terézanyák a társadalomhoz.

Egyszer csak megtörtént a tragédia. Megtörtént az, ami megváltoztathatja a mindennapjainkat, álmatlan éjszakákat okoz és kilátástalan életet hoz magával. Ami vérig sérti a magánéletünket és a szórakozási igényeinket. Ami veszélyes a demokráciára. Az RTL leveszi 6 (!!!) hétre a Szulejmánt!!!

Elképzelni sem merem, hogy ez a bejelentés milyen lavinát indíthat el. Mi lesz most velünk? Hogyan tovább? Van-e fény az alagút végén? TANÁCSTALAN A NÉP!

------------

Nos, a magyar TV néző közösség Szulejmán imádó része a fejébe vette, hogy ez a helyzet tarthatatlan. Facebook csoport alakult annak reményében, hogy az RTL veszi a lapot, és egy ilyen hatalmas nyomásra képernyőn tartja ezt az egyébként szar sorozatot. Több ezer (!!!) tag csatlakozott, és ha még nem lenne elég, fejükbe vették, hogy a TV székháza előtt tüntetést szerveznek.

szulejman.jpg

Kiemelném, hogy a csatorna 6 hétre, és nem örökre veszi le a képernyőről a sorozatot.

Tehát tüntetés. Ma egy olyan országban élünk, ahol az a legnagyobb oka az utcára vonulásnak, hogy levesznek pár hétre egy ZS kategóriás sorozatot a képernyőről? Minden rendben van, dübörög a gazdaság? Magyarország jobban teljesít? Elégedett mindenki az életével? Minden a legnagyobb rendben?

Szépek vagytok. A nyivákoló, "tehetségkutató" műsorba külditek az SMS-t abban reménykedve, hogy a kedvencetek továbbjut. Betelefonáltok a jósműsorba abban reménykedve, hogy az a sok szarházi pár kézmozdulattal meg papírégetéssel milliomossá tesz, vagy helyrehozza az egészségedet. Megnézed a rettentően nagy üzenettel rendelkező sorozatkínálatukat, élen az éjjel-nappal budapesttel, de az sem érdekel, hogy a gyereked nézi, és ugyan olyan szarházivá válik, mint amilyenek az ottani szereplők.

Mi is volt régen...nem is tudom, lehet igaz se volt. Eszmeralda szemműtétjére is volt gyűjtés? Meg Izaura felszabadítására? Tán volt ilyen....de nem vagyok meglepve.

Egyébként a Szulejmánból egy részt sem láttam. De amennyire ismerem a többség értelmi szintjét, ha igazi történelmi sorozat lenne, már rég nem lenne képernyőn. Mert a kutya se nézné. Senki nem lenne kíváncsi rá.


11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dumavan.blog.hu/api/trackback/id/tr556759653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SadRedBucket 2014.10.06. 11:37:08

Kedves Valaki!

Ha egy részt sem láttál, honnan tudod, hogy nem érdemes érte tüntetni? Nézz meg egy (esetleg több) részt streamingen, és utána lehet ítélkezni. Lehet függő leszel és receptre kell majd felírni a napi adagodat ezentúl...
(szerintem nem rossz a sorozat, de engem nem kötött le, mivel egy olyan szereplő sincs benne, akivel szimpatizálni lehet.)

BaktaLórántLánya 2014.10.06. 12:30:35

@SadRedBucket: Háát, nem sikerült megragadnod a cikk lényegét, az már biztos...

SadRedBucket 2014.10.07. 17:44:24

@BaktaLórántLánya:
A alkotást szerintem szabadon lehet értelmezni. Nekem az jött le, hogy valaki nyávog, milyen hülyék az emberek, mert olyasmi mellett próbálnak kiállni, ami kedves szívüknek és az nem egyezik meg a szerző aktuális First World problem-jével. Ezt az ügyet a szerző szarnak ítéli, de később jelzi, hogy ezt alap nélkül állítja. Ez számomra azt jelenti, hogy a szerző csupán egy alfaja az általa kritizált népességcsoportnak, így simán elképzelhető, hogy egy rész megtekintése után beállna a tüntetők közé.
Hasonló szerzők szokták még utálni a hajléktalanokat, a Horthy szobor állítókat, a liberálisokat vagy a konzervatívokat. Ez a szerző előítéletes, elitista, és bár joga van a véleményéhez, azt a fenti korlátok mellett érdemes csupán figyelembe venni.

severus 2014.10.07. 18:23:09

@SadRedBucket: Nem bírod felfogni valami oknál a cikk lényegét, ebben nem tudok neked segíteni.

Te minek ítéled ezt az ügyet? Esetleg kifejtenéd, vagy még tovább okoskodsz ahelyett, hogy összeraknál egy értékelhető véleményt a témáról?

Nyilván nincs egyforma értékrendünk, de én szégyennek találom azt, hogy egy sorozat megszűnése nagyobb felháborodást idéz elő, mint mondjuk egy hibás kormánydöntés.

Egyébként a tüntetést azóta lefújták, mert szerencsére időben rájöttek, hogy mekkora baromságra készülnek.

Neked is meglehet a véleményed, ugyanúgy, mint nekem, és egyáltalán nem kell, hogy egyezzen.

SadRedBucket 2014.10.08. 09:15:57

Anonym, én nem a cikk lényegét fogtam fel, hanem a személyiségedét. Az én véleményem az, hogy mindenki álljon ki amellett, ami számára fontos, de kerülje, hogy másokat úgy kritizál, hogy nem veszi a fáradságot arra, hogy legalább megpróbálja megérteni a másik felet. (asszem ezt hívják előítéletnek)

Én a közlésed célját értem, az oda vezető utadat kritizáltam. És pont az út az, ami elveszi az élét a közlésednek. Lécci jelezd, ha megnéztél egy részt...mondjuk legyen az első. Utána erősítsd meg, hogy a véleményedet fenntartod, és akkor rendben leszünk. (márha érdekel a véleményem)

(A kormánydöntések elleni tüntetéseket meg le sem kell mondani, azelőtt rájönnek az emberek, hogy mekkora baromságra készülnek)

severus 2014.10.08. 16:46:51

@SadRedBucket: Értem. Ha nem tetszik, ahogy írok, nem muszáj olvasni. Érdekes témákról írok, amikről szerintem érdemes beszélni. Megpróbáltam megérteni a másik félt, de nem tudtam. Nekem is van kedvenc sorozatom, amit imádok, de nem süllyednék le ilyen ostoba szintre, ha megszűnne.....és kiemelném, az RTL 6 hétig szünetelteti csak a Szulejmánt....nem örökre.

Ha nem tudod megemészteni a stílusomat, akkor nyugodtan lépj tovább, tedd túl magad rajta.

SadRedBucket 2014.10.09. 09:55:19

Értem. Tehát nálad is lehet olyan színt választani, amilyet csak akar a kedves olvasó, feltéve, hogy a fekete szín a kedvence.

severus 2014.10.09. 17:24:51

@SadRedBucket: Minden olvasónak megvan az önálló véleménye. Valakinek tetszik, amit írok, valakinek nem.

Ha olyan lennék, aminek te itt próbálsz beállítani, akkor már rég töröltem volna a hozzászólásaidat, de nem teszem.

Ilyen a stílusom, én nem változatok, ezzel pedig részemről lezártnak tekintem a "vitát".
süti beállítások módosítása